Новини

КМУ затвердив Порядок проведення державної оцінки медичних технологій

11.02.2021
Тема:

Уряд постановою від 23.12.2020 № 1300 затвердив Порядок проведення державної оцінки медичних технологій (далі — Порядок № 1300).

Згідно з п. 6 Порядку № 1300 державну оцінку медичних технологій проводять у таких випадках:

1) включення (виключення) лікарських засобів до (з) Національного переліку основних лікарських засобів, затвердженого постановою КМУ від 25.03.2009 № 333;

2) включення (виключення) лікарських засобів до (з) номенклатур (переліків, списків, реєстрів), що їх закуповують за кошти держбюджету для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я;

3) застосування процедур договорів керованого доступу, продовження їхньої дії (пролонгації);

4) здійснення закупівлі лікарських засобів структурними підрозділами з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської держадміністрацій для проведення заходів регіональних цільових програм у випадках, визначених п. 1 2 постанови КМУ від 25.03.2009 № 333.

Державну оцінку медичних технологій за скороченою процедурою проводять безоплатно, за винятком проведення уповноваженим органом у межах державної оцінки медичних технологій за скороченою процедурою з підстави пролонгації договору керованого доступу додаткової експертизи за замовленням власника реєстраційного посвідчення на лікарський засіб, який закуповують за договором керованого доступу, або уповноваженої ним особи (п. 7 Порядку № 1300).

Державна оцінка включає первинну експертизу та фахову експертизу, крім випадків проведення державної оцінки за скороченою процедурою. Строк проведення первинної експертизи, яка розпочинається після оплати вартості експертних робіт відповідно до умов договору, становить не більше ніж 20 к. дн., а фахової — не більше ніж 90 к. дн. з моменту закінчення проведення первинної експертизи. Висновки уповноваженого органу мають рекомендаційний характер.

Оцінка медичних технологій, які не є лікарськими засобами, запроваджується з наступного року — 01.01.2022. Кабмін надав МОЗ 6 місяців для розроблення та затвердження настанови з державної оцінки медичних технологій для лікарських засобів (п.п. 1 п. 4 постанови КМУ від 23.12.2020 № 1300).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку