Новини

Оподаткування ПДВ операцій з надання послуг з придбання товару на території України комісіонером – резидентом комітенту – нерезиденту

10.02.2021

Фахівці ДПС у Дніпропетровській області нагадують, що об’єктом оподаткування ПДВ є операції платників ПДВ,зокрема з :

  • постачання послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 Податкового кодексу України (далі – ПКУ);
  • вивезення товарів за межі митної території України.

Норми встановлені п.п. «б» та п.п. «г» п. 185.1 ст. 185 ПКУ.

Пунктом 186.4 ст. 186 ПКУ визначено, що місцем постачання послуг є місце реєстрації постачальника, крім операцій, зазначених у пунктах 186.2 і 186.3 ст. 186 ПКУ.

Відповідно до п.п. 195.1.1 п. 195.1 ст. 195 ПКУ операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі експорту оподатковуються за нульовою ставкою.

При ньому товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог Митного кодексу України.

У разі, якщо товар придбавається на митній території України, то місце постачання комісіонером – резидентом послуги з придбання товару на митній території України комітенту – нерезиденту розташоване на митній території України і операція з надання такої послуги комісіонером оподатковується ПДВ в загальному порядку.

Нульова ставка з ПДВ у зв’язку із здійсненням операції з вивезення товару за межі митної території України буде застосовуватись особою, яка є власником товару, що експортується.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку