Новини

До уваги платників податків. Держказначейство роз'яснює порядок повернення з бюджету помилково та/або надміру зарахованих коштів

27.09.2018

У зв’язку з надходженням до Державної казначейської служби України (центральний апарат) чисельних заяв та запитів платників щодо повернення з бюджету коштів, помилково та/або надміру зарахованих, повідомляємо наступне.

Порядок повернення коштів, помилково та/або надміру зарахованих до бюджету регламентовано статтями 45, 78 Бюджетного кодексу України та наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2013 № 787 «Про затвердження Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів».

Відповідно до зазначених нормативно-правових актів, для повернення коштів, помилково та/або надміру зарахованих до бюджету, платник має подати до органу Казначейства, за місцем зарахування платежу до бюджету, наступні документи:

- заяву про повернення коштів з бюджету;

- оригінал подання на повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до бюджету (погоджене з відповідним місцевим фінансовим органом у разі повернення коштів з місцевих бюджетів);

- оригінал або копію документа на переказ, або паперову копією електронного розрахункового документа, які підтверджують перерахування коштів до бюджету.

Звертаємо увагу, що зазначений вище пакет документів подається платником до відповідного органу Казначейства, за місцем зарахування платежу до бюджету. При цьому, дати складання заяви та подання не повинні перевищувати 30 календарних днів.

Враховуючи зазначене, всі заяви, які надходять від платників до Державної казначейської служби України (центральний апарат) стосовно повернення з бюджету коштів, перенаправляються до відповідного територіального органу Казначейства, за місцем зарахування платежу до бюджету, що призводить до затримки повернення коштів.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку