Новини

Чи зобов'язані ФОП – платники ЄП застосовувати РРО або ПРРО при продажу товарів через інтернет-магазини?

01.02.2021

Фахівці ДПС у Чернівецькій області розяснюють, що фізичні особи-підприємці при продажу товарів через інтернет-магазини зобов’язані застосовувати РРО у разі оплати покупцями за такі товари готівкою або карткою. При цьому інтернет-магазин зобов'язаний надати покупцеві розрахунковий документ установленої форми (фіскальний чек) на повну суму проведеної операції. Це визначено ст. 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» від 06.07.1995 року № 265/95-ВР.

Однак, у разі здійснення розрахунків лише в безготівковій формі (з розрахункового рахунка на розрахунковий рахунок чи через касу банку) застосування РРО, програмних РРО не є обов’язковим.

Також, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються ФОП – платниками єдиного податку другої – четвертої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року (1 320 000 грн), крім видів діяльності, для яких застосування РРО є обов’язковим. До таких видів діяльності відноситься торгівля технічно складними побутовими товарами, що підлягають гарантійному ремонту, лікарськими засобами, ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, виробами медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку