Новини

Банки перевірятимуть повноваження осіб, які самостійно доставляють документи на примусове списання коштів

01.02.2021

Національний банк України встановив вимогу для банків щодо необхідності перевіряти повноваження особи, яка самостійно доставила до банку розрахункові документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, документів на арешт чи зняття арешту з коштів.

Це дасть можливість уникнути випадків прийняття банком вказаних розрахункових документів від осіб, які не мають повноважень на такі дії. Порядок встановлення повноважень кожен банк самостійно визначатиме у своїх внутрішніх документах.

Відповідну вимогу містить постанова Правління Національного банку України від 28 січня 2021 року № 10 “Про внесення змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті”, що набирає чинності з 30 січня 2021 року.

Нагадаємо, що доставляти до банків документи на примусове списання чи стягнення коштів з рахунків клієнтів, а також на арешт або зняття арешту з коштів на рахунках клієнтів мають повноваження державні та приватні виконавці, представники чи повірені приватного виконавця, слідчі, представники суду тощо.

За матеріалами НБУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку