Новини

ФОП-платник ЄП першої групи торгує на ринку: чи потрібен РРО?

20.01.2021

Фахівці ДПС у Запорізькій області звертають увгу, що норми щодо застосування РРО та програмних РРО при здійсненні готівкових розрахунків не поширюються на мікробізнес, тобто не стосуються підприємців – платників єдиного податку першої групи, зокрема, при торгівлі з торговельних місць на ринках текстильними виробами, взуттям, продовольчими товарами.

 До першої групи платників єдиного податку належать підприємці, які не використовують працю найманих осіб та здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню.

 Здійснювати реалізацію на ринку платник єдиного податку першої групи може з прилавків (столів), транспортних засобів, причепів, візків, у контейнерах, кіосках, палатках тощо.

 Також РРО не потрібен фізичним особам, які продають на ринку вживані речі та продукти власного підсобного господарства.

Нагадуємо, що з 1 січня 2022 року РРО або програмні РРО повинні застосовувати всі фізичні особи-підприємці- платники єдиного податку (крім ФОП-платників єдиного податку першої групи).

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку