Новини

Удосконалено форму податкового повідомлення – рішення

14.01.2021

Фахівці ДПС звертають увагу платників податків, що з 1 січня 2021 року набрали чинності зміни до Податкового кодексу України щодо удосконалення форми податкового повідомлення–рішення у зв’язку з реформуванням інституту відповідальності платника податків.

Так, податкове повідомлення-рішення доповнено обов’язковим елементом — мотиваційною частиною, в якій контролюючий орган буде не тільки обґрунтовувати свою позицію, а також спростовувати аргументацію платника податків.

Ці нововведення спрямовані на захист прав платників податків. Результатом їх застосування має стати зменшення зловживань з боку контролюючих органів під час проведення перевірки. У подальшому це значно спростить процедуру судового оскарження для платників податків.

Довідково.

Зазначені зміни до Податкового Кодексу України внесені Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України, щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

За матеріалами ДПС України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку