Новини

Внесок до статутного капіталу ТОВ: відображення у податковому розрахунку ф. № 1ДФ

12.01.2021

Фахівці ДПС у Запорізькій області нагадують, що об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, до якого не включається сума майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юридичної особи - емітента корпоративних прав, в обмін на такі корпоративні права (п.п. 165.1.44 ст. 165  Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Звільняються від оподаткування військовим збором доходи, що не включаються до загального оподатковуваного доходу фізичних осіб (не підлягають оподаткуванню, оподатковуються за нульовою ставкою (п.п. 1.7 п. 161 підрозд. 10 розд. XX ПКУ).

Отже, сума майнового та немайнового внеску фізичної особи до статутного капіталу юридичної особи – резидента не включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків і не оподатковується ПДФО і військовим збором.

Разом з тим юридична особа як податковий агент відображає суму зазначеного внеску у податковому розрахунку ф. № 1ДФ.

Так, сума майнового та немайнового внеску платника податку до статутного фонду юридичної особи – емітента корпоративних прав в обмін на такі корпоративні права, відображається податковим агентом у податковому розрахунку за ф.№ 1ДФ під ознакою доходу «178».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку