Новини

Порядок виплати допомоги на поховання

11.01.2021

Фахівці ГУ ПФУ в Миколаївській області нагадують, статтею 53 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” передбачено, що у разі смерті пенсіонера тим особам, які здійснили поховання виплачується допомога на поховання у розмірі двомісячної пенсії померлого.

Для отримання зазначеної допомоги на поховання необхідно звернутися до органу Пенсійного фонду України, де померлий пенсіонер перебував на обліку.

Особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає:

  • заяву про виплату допомоги на поховання;
  • документ, що посвідчує особу заявника;
  • витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або довідку про смерть пенсіонера.

У випадку, якщо померлий пенсіонер не був зареєстрований на підконтрольній території, особа, яка звертається по допомогу на поховання, подає всі необхідні документи, в тому числі, в разі необхідності, власну довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи до органу, що призначає пенсію, за місцем власної реєстрації/ проживання.

Якщо пенсіонер помер за межами України і реєстрація смерті проведена компетентними органами іноземної держави, законодавством якої не передбачено видачі зазначених довідок, заявник надає свідоцтво про смерть або інший документ, легалізовані відповідно до законодавства.

Допомога на поховання не виплачується, якщо поховання пенсіонера здійснено за рахунок держави.

Допомога на поховання не виплачується, якщо особа перебувала на повному державному утриманні і установа (заклад), в якій пенсіонер помер, здійснила поховання за рахунок бюджетних коштів.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку