Новини

Працівнику нараховано дохід у негрошовій формі: відображення у розрахунку за ф. 1ДФ

11.01.2021

Фахівці ДПС у Запорізькій області нагадують, що у разі нарахування доходів у будь-якій негрошовій формі базою оподаткування є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з Податковим кодексом України (далі – ПКУ), помножена на коефіцієнт.

Коефіцієнт обчислюється за такою формулою

К = 100 : (100 - Сп), де

К – коефіцієнт;

Сп – ставка податку, встановлена для таких доходів на момент їх нарахування (для ставки податку 18% – коефіцієнт 1,21951).

Також вказані доходи є об'єктом оподаткування військовим збором за ставкою 1,5%.

При цьому застосування «натурального» коефіцієнта для військового збору не передбачено.

У податковому розрахунку за ф. 1ДФ у графі "Сума нарахованого доходу", відображається (за звітний квартал) дохід, який нараховано фізичній особі відповідно до ознаки доходу.

У графі 3 "Сума виплаченого доходу" – відображається сума фактично виплаченого доходу платнику податковим агентом.

Оскільки зазначений «натуральний» коефіцієнт при нарахуванні доходів у негрошовій формі застосовується для визначення бази оподаткування податком на доходи фізичних осіб, то у разі надання таких доходів, суми нарахованого доходу у графах 3а "Сума нарахованого доходу" та 3 "Сума виплаченого доходу" розрахунку за ф. 1ДФ відображаються з урахуванням цього коефіцієнту.

Зазначена норма передбачена п. 164.5 ст. 164 ПКУ, п. 3.2, п. 3.3 розд. ІІІ "Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку", затвердженого наказом МФУ від 13.01.2015 № 4.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку