Новини

Пільги для медиків тепер розширено й на професіоналів з вищою немедичною освітою

08.01.2021
Тема:

Верховна Рада 18 грудня ухвалила Закон України «Про внесення змін до статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я (щодо пільг та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров’я)» (проєкт № 4464).

Від набрання чинності нормами вказаного Закону буде визначено правовий статус професіоналів з вищою немедичною освітою (біологів, мікробіологів, вірусологів, біохіміків тощо), які працюють у закладах охорони здоров’я, та поширено на них такі пільги:

  • право на належні умови праці, регулярне підвищення кваліфікації;
  • безоплатне користування інформацією, необхідною для здійснення професійної діяльності;
  • скорочений робочий день і додаткову оплачувану відпустку;
  • безоплатне одержання у власність земельної ділянки тощо.

Також їм установлять доплати до зарплати за участь у наданні медичної допомоги хворим на COVID-19.

Перелік посад професіоналів з вищою немедичною освітою у закладах охорони здоров’я та кваліфікаційні характеристики таких посад визначить МОЗ (станом на день підготовки номера до друку такого документа ухвалено не було).

Також цим Законом Кабміну доручено невідкладно установити доплати до заробітної плати професіоналам з вищою немедичною освітою, які працюють у закладах охорони здоров’я та безпосередньо зайняті на роботах із ліквідації захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед людей під час дії карантину, у розмірі, визначеному для лікарів. Тож чекаємо на окрему постанову щодо цього.

Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та буде введений у дію через місяць із дня набрання ним чинності. Станом на день підготовки номера до друку документ не опубліковано.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку