Новини

Проведення конкурсів на посади держслужбовців в умовах карантинних обмежень: чергові зміни

21.11.2020
Тема:

За інформацією НАДС, наведеною на офіційному сайті (https://nads.gov.ua), 18.11.2020 р. прийнято постанову КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246 і від 22 липня 2016 р. № 448», яка врегульовує деякі питання щодо проведення конкурсів в умовах карантинних обмежень, а також оновлення компонентів вимоги до компетентності Типових вимог до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії «А», затверджених постановою КМУ від 22.07.2016 р. № 448 (далі — Типові вимоги).

Запропоновані зміни наберуть чинності з дня відновлення дії положень Законів України «Про державну службу» та «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів. Вони, зокрема, такі:

  • кандидати на зайняття посад категорій «Б» і «В», окрім посад фахівців з питань реформ, зможуть проходити тестування на знання законодавства дистанційно, у разі прийняття такого рішення суб’єктом призначення або керівником держслужби. Також така можливість з’явиться і для проведення співбесіди з кандидатом дистанційно в режимі відеоконференції;
  • для кандидатів на посади категорії «А» та фахівців з питань реформ залишиться обов’язкове проходження тестування в Центрі оцінювання.

Також внесено зміни до Типових вимог, які передбачають оновлення компонентів вимоги до компетентності «Доброчесність та дотримання правил етичної поведінки» та «Стратегічне бачення».

Крім цього, Урядом схвалено проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 20 квітня 2016 року № 306 і від 7 грудня 2016 року № 921», яка, зокрема, спрощує процедуру присвоєння чергових рангів держслужбовців, виключивши необхідність погодження подання служби управління персоналом щодо присвоєння держслужбовцям, які обіймають посади держслужби категорії «Б» та «В», з безпосереднім керівником, якщо такий керівник не є суб’єктом призначення для відповідного держслужбовця.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку