Новини

Сімейний лікар звільнився: як про це дізнатись та що робити?

20.11.2020

Багато з тих, хто уклав декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, тривалий час не мав потреби відвідувати амбулаторію чи поліклініку. А коли така потреба виникла – дізнався, що його лікар більше не працює тут. Тож що робити в такому випадку і як можна дізнатися про такі речі? 

Національної служби здоров'я України на своїй сторінці у Facebook повідомляє, якщо людина звернулась до центру надання первинної меддопомоги і дізналась, що її лікар звільнився, то в закладі мають запропонувати подати декларацію до іншого лікаря. Або пацієнт обирає будь-який інший заклад на свій розсуд. Про те, як шукати фахівця, з яким можна укласти декларацію в НСЗУ повідомляли тут. Допоможе або електронна карта на дашборді НСЗУ https://nszu.gov.ua/e-data/dashboard/pmd-map, або дзвінок до контакт-центру НСЗУ на номер 16-77.

Центри первинної медичної допомоги мають інформувати пацієнтів про звільнення тих лікарів, з якими вони уклали декларації. Ось яким чином:

  • розміщувати інформацію безпосередньо у центрі ПМД, в доступному для пацієнтів місці;
  • розміщувати інформацію на веб-сайтах, у соцмережах відповідного ЦПМСД. Звичайно, якщо заклад має власні веб-сторінки;
  • індивідуально повідомляти пацієнтів телефоном чи в інший спосіб, визначений пацієнтами.

Заклад первинної меддопомоги має протягом одного місяця з дати звільнення лікаря, а значить і припинення дії декларації, повідомити про це пацієнта (або його законного представника) за допомогою бажаного способу зв'язку, зазначеного у декларації такого пацієнта.

За матеріалами НСЗУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку