Новини

Очільник МОЗ закликає депутатів підтримати законопроект щодо введення штрафів за відсутність масок у громадських місцях

05.11.2020

Міністерство охорони здоров’я закликає народних депутатів Верховної Ради України підтримати законопроєкт №3891, який передбачає введення штрафів за порушення маскового режиму. Про це під час щоденного брифінгу повідомив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Зважаючи на щоденну статистику щодо захворювання на COVID-19, зараз, як ніколи, нам потрібно тотальне дотримання правил, які встановлені МОЗ. Тому ми закликаємо народних депутатів прийняти законопроєкт №3891 щодо застосування штрафів за відсутність масок там, де їх необхідно носити, заради здоров’я та життя», – наголосив очільник МОЗ.

Міністр повідомив, що вчора профільний комітет Верховної Ради розглянув законопроект №3891 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

 «Я дуже вдячний, що депутати підтримали цей документ, і зараз розраховую на його прийняття в сесійній залі», – підкреслив Максим Степанов.

Міністр також додав, що за порушення маскового режиму законопроєктом пропонується встановити штраф у розмірі 170–255 грн для фізичних осіб. Накладати штрафи матимуть право як працівники поліції, працівники епідемічного контролю, так і представники органів місцевого самоврядування, адже саме на них покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами.  

«Раніше складений протокол передавали в суд, і суд вже вирішував накладати чи не накладати штраф. Зараз працюватиме механізм, як у разі порушення правил дорожнього руху», – пояснив міністр охорони здоров’я.

Нагадаємо, що 2 листопада розпочав роботу всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії коронавірусній хворобі. Тепер, щоб отримати вичерпну інформацію, яка стосується лікування та діагностики COVID-19, варто лише зателефонувати за номером 0-800-60-20-19.

За матеріалами МОЗ України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку