Новини

МОН рекомендує школам провести осінні канікули 15-30 жовтня

13.10.2020

Міністерство освіти і науки рекомендує закладам загальної середньої освіти провести осінні канікули з 15 по 30 жовтня 2020 року включно, внісши для цього необхідні зміни до структури/тривалості навчального року. Про це йдеться у листі МОН керівникам закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти.

Такі додаткові заходи необхідні, щоб мінімізувати безпосередні фізичні контакти між учасниками освітнього процесу в умовах стрімкого підвищення рівня захворюваності на COVID-19, а також збільшення кількості випадків інфікування педагогічних працівників та здобувачів освіти.

Особливої актуальності в організації навчання в умовах пандемії набуває забезпечення соціального дистанціювання між учасниками освітнього процесу з метою переривання ланцюжків зараження, передачі небезпечної інфекції та, врешті, стримування епідемії. 

Заклади дошкільної освіти продовжують працювати у звичному режимі. Водночас пріоритетом організації роботи закладів дошкільної та позашкільної освіти залишається неухильне дотримання правил гігієни, використання засобів індивідуального захисту та уникнення масових скупчень осіб з урахуванням вимог постанови Уряду №641 від 22 липня 2020 року про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів, а також постанови Головного державного санітарного лікаря №55 від 22 вересня 2020 року щодо затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти.

Нагадаємо, МОН розпочало проект з пілотування безкоштовного програмного забезпечення для створення та ведення шкільних електронних журналів та щоденників. Тестування триватиме з 5 до 16 жовтня.

ДОВІДКОВО:

  • Лист МОН України від 12.10.2020 р. № 1/9-575 "Про вжиття організаційних заходів із протидії розповсюдженню COVID-19" (завантажити)
За матеріалами МОН України

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку