Новини

Держекоінспекція проводитиме моніторинг вод за європейськими стандартами

12.10.2020

Державна екологічна інспекція у співпраці з Лабораторією моніторингу вод Західного регіону зможе долучитися до моніторингу вод згідно із стандартами Водної рамкової директиви 2000/60/ЄС. Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований.

«З наступного року Держекоінспекція зможе здійснювати моніторинг проб води і ґрунтів згідно зі стандартами, закріпленими у Водній рамковій директиві 2000/60/ЄС. Йдеться про перелік пріоритетних забруднюючих речовин, затверджений Мінприроди. Це стане можливим завдяки співпраці ДЕІ з Лабораторією моніторингу вод Західного регіону, яку 8 жовтня відвідали разом із заступником Міністра захисту довкілля та природних ресурсів Романом Шахматенком», - написав Андрій Мальований.

Завдяки впровадженню європейських принципів вже наступного року лабораторія зможе збільшити кількість проб, взятих для дослідження, та кількість вимірюваних показників майже вдвічі.

«Уже зараз лабораторія впроваджує європейські принципи моніторингу та оновлює дослідницьке обладнання. Це дасть змогу не лише проводити якісний моніторинг, а і збільшити кількість проб, які беруться лабораторією для дослідження – з 131 зараз до 260 з наступного року. А от загальна кількість показників, які вимірюються у пробах води, зросте з 66 тисяч цьогоріч до 120 тисяч з наступного року.

Хочу зазначити, що Держекоінспекція Карпатського округу вже давно співпрацює з установою, залучаючи її до перевірок для проведення арбітражних досліджень, як незалежну акредитовану лабораторію. Однак, впевнений, уже найближчим часом наша співпраця перейде на зовсім якісно новий рівень», - додав Андрій Мальований.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку