Новини

В Україні розширено можливості діагностики ВІЛ і призначення лікування

09.10.2020

6 жовтня оприлюднено наказ Міністерства охорони здоров’я України від 17 серпня 2020 року № 1903 «Про затвердження Змін до наказу Міністерства охорони здоров᾿я України від 10 липня 2013 року № 585», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16 вересня 2020 року під № 894/35177, 895/35178, 896/35179.

Затвердження змін до наказу уможливлює встановлення діагнозу «ВІЛ-інфекція» та призначення антиретровірусної терапії лікарями, які закінчили інтернатуру за спеціальністю «222 Медицина» та пройшли курси спеціалізації або тематичне удосконалення з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу у вищих медичних навчальних закладах післядипломної освіти або курси інформації і стажування щодо ведення випадку ВІЛ-інфекції/СНІДу на базі закладів вищої освіти, закладів післядипломної освіти, науково-дослідних установ, закладів охорони здоров’я, зокрема й фізичні особи — підприємці, які зареєстровані та одержали відповідну ліцензію у визначеному законом порядку.

До внесення змін ставити діагноз «ВІЛ» та призначати АРТ могли тільки лікарі-інфекціоністи Центру (відділення) СНІДу.

Також новим наказом збільшено термін видавання антиретровірусних препаратів для лікування стабільним пацієнтам і уточнено поняття стабільного пацієнта.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку