Новини

Червнева кібератака призвела до неможливості використання ЕЦП: порядок дій

11.08.2017
Тема:

Податківці роз'яснили яким чином платник може переукласти договір про визнання електронних документів у зв’язку із несанкціонованим втручанням в роботу комп’ютерних мереж (кібератакою) платників податків у червні 2017 року, що призвело до неможливості використання посилених сертифікатів відкритих ключів та подання звітності в електронному вигляді.

Платник податків здійснює формування та подання податкових документів в електронному вигляді засобами електронного зв’язку на підставі укладеного Договору про визнання електронних документів (далі — Договір) відповідно до Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом Державної податкової адміністрації України від 10.04.2008 р. № 233.

Договір набирає чинності з моменту його підписання сторонами та діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

У зв’язку із несанкціонованим втручанням в роботу комп’ютерних мереж (кібератакою) платників податків у червні 2017 року, що призвело до неможливості використання посилених сертифікатів відкритих ключів, якими був підписаний Договір, та подання звітності в електронному вигляді, платнику необхідно:

  1. звернутися до Акредитованого центру сертифікації ключів (далі — АЦСК), ключами якого був підписаний Договір, із заявою про скасування ЕЦП;
  2. отримати нові посилені сертифікати ЕЦП у будь-якому АЦСК;
  3. переукласти Договір з дотриманням умов, щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку