Новини

Планування закупівель у відповідях і прикладах: нове роз’яснення від Мінекономіки

11.09.2020
Тема:

Після оновлення закупівельного законодавства Мінекономіки активно працює над оновленням роз’яснень у відповідній сфері. Щойно ми встигли ознайомитись з узагальненою консультацією щодо визначення предмета закупівель і оприлюднення інформації про нього (детальніше див. на сторінках цього номера), як Міністерство видало новий лист від 03.09.2020 р. № 3304-04/54160-06, присвячений плануванню закупівель.

У ньому розглянуто питання планування і здійснення закупівель для забезпечення невідкладних потреб на початку наступного року, закупівель за тимчасовим і постійним кошторисом, затвердження річного плану закупівель та внесення змін до нього, тощо.

Основним меседжем листа можна назвати відсутність заборон щодо проведення закупівель до набрання чинності законом про державний бюджет, затвердження місцевого бюджету чи кошторису, плану використання бюджетних коштів, фінансового плану підприємства. Тобто замовник для забезпечення невідкладних потреб на початку наступного року може наприкінці поточного року (або на початку наступного року) розпочати закупівлю за відповідним предметом закупівлі, керуючись тільки річним планом закупівель.

Незмінною також залишилась позиція Мінекономіки щодо відшкодування (компенсації) витрат, а також податків, зборів та штрафів: річний план не є фінансовим документом, має інформативний та декларативний зміст щодо закупівель, які планує замовник протягом відповідного періоду, тому до нього не включаються такі видатки.

Детальний огляд листа читайте в наступному номері газети «Бухгалтерія: бюджет».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку