Новини

Як дані про сплату податків та зборів до бюджету через СЕП (в режимі 23/7) відображаються в ІКП

08.09.2020

Як в ІКП здійснюється облік надходження сум податків та зборів (крім ЄСВ), сплачених через банківську установу (систему електронних платежів НБУ)?

Згідно з абзацами першим та другим п. 8.1 ст. 8 Закону України від 05 квітня 2001 року № 2346-III «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2346) банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в розрахунковому документі, який надійшов протягом операційного часу банку, в день його надходження.

У разі надходження розрахункового документа клієнта до обслуговуючого банку після закінчення операційного часу банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, що міститься в цьому розрахунковому документі, не пізніше наступного робочого дня.

Банк зобов’язаний виконати доручення клієнта, яке міститься в документі на переказ готівки, протягом операційного часу в день надходження цього документа до банку (абзац перший п. 8.2 ст. 8 Закону № 2346).

Крім того, що з метою створення сприятливих умов для платників податків з 03.08.2020 учасник системи електронних платежів Національного банку України (далі – СЕП) Казначейство ЕАП (код банку 899998) працює в режимі 23/7. Дата банківського дня в СЕП у робочі дні за п’ятиденного робочого тижня відповідатиме календарній даті, а у вихідні дні, святкові та неробочі дні, визначені законодавством України – календарній даті першого робочого (операційного) дня після них.

Таким чином, дані про сплату податків, зборів, інших платежів до бюджету через СЕП відображаються в інтегрованій картці платника і в реєстрі надходжень та повернень контролюючим органом за місцем його знаходження на податковому обліку у день отримання від органів Казначейства відомостей про зарахування та повернення надміру сплачених платежів у вигляді електронного реєстру розрахункових документів.

За матеріалами «ЗІР: категорія 129.04» 

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку