Новини

З 01 вересня 2020 року для приватних нотаріусів збільшено мінімальний розмір страхової суми, - інформаційний лист НПУ

02.09.2020

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ
Щодо підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 01 вересня 2020 року

 Звертаємо увагу нотаріальної спільноти, що 25 серпня 2020 року Верховною Радою України  прийнято Закон України № 822-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», який підписано Президентом України 29 серпня 2020 року (очікується опублікування), що передбачає збільшення розміру мінімальної заробітної плати та встановлення з 1 вересня поточного року на рівні 5 000 (п’ять тисяч) гривень на місяць.

Відповідно до положень статті 28 Закону України «Про нотаріат», для забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок вчиненої нотаріальної дії та/або іншої дії, покладеної на нотаріуса відповідно до закону, приватний нотаріус зобов’язаний до початку зайняття приватною нотаріальною діяльністю укласти договір страхування цивільно-правової відповідальності. Мінімальний розмір страхової суми становить тисячу мінімальних розмірів заробітної плати.

Таким чином, з 01 вересня 2020 року мінімальний розмір страхової суми становитиме 5 000 000 (п’ять мільйонів) гривень.

Згідно з пунктом 2 частини 1 статті 291 Закону України «Про нотаріат»нотаріальна діяльність приватного нотаріуса тимчасово зупиняється, якщо приватний нотаріус не уклав договір про страхування цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса або розмір страхової суми не відповідає вимогам цього Закону, – до усунення цих недоліків, але не більше 30 днів з дня виявлення цього порушення.

Враховуючи вищевикладене, звертаємо увагу на необхідність приведення укладених приватними нотаріусами договорів страхування цивільно-правової відповідальності у відповідність до вимог Закону України «Про нотаріат», в частині забезпечення мінімального розміру страхової суми на рівні не нижче 5 000 000 (п’яти мільйонів) гривень.

31 серпня 2020 року

Комісія Нотаріальної палати України
з аналітично-методичного забезпечення
нотаріальної діяльності

За матеріалами НПУ

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку