Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Корекційно-розвиткові заняття за договором ЦПХ: чи можливо проводити дистанційно в період воєнного стану

14 березня в закладі освіти відновлено освітній процес, але навчання проводяться виключно в дистанційні формі. Підкажіть, чи можна в дистанційній формі проводити корекційно-розвиткові заняття?

24 березня, 2022
Тема: Освіта

Алла Головко, експерт газети «Бухгалтерія: бюджет»

Щодо можливості дистанційного проведення корекційно-розвиткових занять у період воєнного стану МОН ще не надавало окремих роз’яснень. Але вони були надані в період коронавірусного карантину, зокрема, у листі від 30.08.2021 р. № 1/9-436.

У ньому фахівці МОН підкреслювали, що надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами може здійснюватися шляхом використання дистанційних технологій. Такі заняття проводяться за наказом керівника закладу та погодженням одного з батьків.

Постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1289 затверджено Порядок забезпечення допоміжними засобами для навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах освіти, яким передбачається можливість надання в тимчасове користування батькам (іншим законним представникам) або такій особі особисто (у разі її повноліття) допоміжних засобів для навчання особи з особливими освітніми потребами, що зазначені в індивідуальній програмі розвитку особи та призначені для індивідуального користування.

Під час проведення таких занять слід враховувати індивідуальні потреби та потенційні можливості дитини з особливими освітніми потребами.

Графік проведення корекційно-розвиткових занять із використанням технологій дистанційного навчання затверджується керівником закладу освіти.

Оплата за проведені дистанційно на умовах цивільно-правових договорів корекційно-розвиткові заняття здійснюється в разі наявності підписаного акта виконаних робіт. Факт надання психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових послуг шляхом використання дистанційних технологій в умовах карантину можуть підтвердити батьки дитини з особливими освітніми потребами.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку