Статті

З

Закордонне відрядження: чи можна відшкодувати вартість ПЦР-тесту?

26 вересня, 2021
Тема:

Статтю взято з газети "Бухгалтерiя: бюджет № 36/2021

Працівника направили в закордонне відрядження. За правилами в’їзду до країни відрядження він повинен мати із собою результати тестування на COVID-19. Чи може установа відшкодувати вартість ПЦР-тесту працівнику?

Так, може, адже це передбачено Інструкцією про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженою наказом МФУ від 13.03.1998 р. № 59 (далі — Інструкція № 59).

Так, згідно з п.п. «є» п. 7 розд. ІІІ Інструкції № 59 за час перебування в закордонному відрядженні працівникові відшкодовуються витрати на обов’язкове страхування та інші документально оформлені витрати, пов’язані з правилами в’їзду та перебування в місці відрядження (у тому числі будь-які збори і податки, що підлягають сплаті у зв’язку зі здійсненням таких витрат).

Отже, за наявності документально підтверджених витрат на проведення ПЦР-тесту працівникові їх відшкодовують у повній сумі.

Алла Головко, експерт газети

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку