Статті

З

Забули у формі № 1ДФ відобразити виплату підприємцю: виправляємось

06 березня, 2020
Тема:

Статтю взято з газети "Бухгалтерія: бюджет" № 10/2020

 

У формі № 1ДФ за IV квартал 2019 року помилково не відображено дохід, виплачений підприємцю. Яким чином зробити виправлення?

Помилки минулих періодів у формі № 1ДФ можна виправити тільки через уточнюючий розрахунок (проставляємо відмітку в полі «Уточнюючий»).

ВАЖЛИВО! При складанні уточнюючого розрахунку повторювати усі дані поданого раніше розрахунку не треба. Також не заповнюється підсумковий рядок уточнюючого розрахунку (категорія 103.25 ЗІР).

Розділ І Оскільки у звітній формі № 1ДФ за IV квартал 2019 року даних стосовно доходу, виплаченого підприємцю, взагалі відображено не було, то при складанні уточнюючого розрахунку потрібно заповнити лише рядок на введення даних. Для цього в графі 9 необхідно поставити ознаку «0». В графах 3а, 3, 4а, 4 зазначаємо суму нарахованого та перерахованого доходу підприємцю і, відповідно, суму утриманого із цього доходу податку на доходи фізичних осіб. В графі 5 вказуємо ознаку доходу «157».

Розділ ІІ В розділі ІІ необхідно заповнити рядок «Військовий збір — виключення», в якому повторити дані, зазначені в раніше поданому звіті (тобто неправильні дані) і заповнити рядок «Військовий збір» з правильними даними.

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Відповідно до п. 119.2 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI, якщо недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань, то податковому агенту загрожує штраф у розмірі 510,00 грн.

Людмила Сабадашексперт газети

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку