Статті

М

Монетизована субсидія в е-декларації

02 березня, 2020
Тема:

 

Статтю взято з газети"Бухгалтерія: бюджет" № 9/2020

Чи потрібно відображати в е-декларації монетизовану субсидію?

Відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 46 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. № 1700-VII в е-декларації зазначаються відомості про доходи, які були отримані суб’єктом декларування або членами його сім’ї упродовж звітного періоду у вигляді заробітної плати (грошового забезпечення), отримані як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом, гонорари, дивіденди, проценти, роялті, страхові виплати, благодійна допомога, пенсія, доходи від відчуження цінних паперів та корпоративних прав, подарунки та інші доходи.

Як бачимо, перелік доходів, які декларант має зазначати, не є вичерпним.

При цьому відповідно до п. 85 Роз’яснень щодо заповнення декларацій, наданих Департаментом перевірки декларацій та моніторингу способу життя НАЗК, які наразі розміщені на сайті агентства (замість скасованих Роз’яснень щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю, затверджених рішенням НАЗК від 11.08.2016 р. № 3), соціальні виплати (субсидії тощо) вважаються доходом і відображаються в декларації лише в разі їх монетизації, тобто виплати в грошовій формі.

Тож монетизована (отримана в грошовій формі) субсидія підлягає декларуванню.

Людмила Линник, юрист газети

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку