Статті

З

За І квартал 2020 року чекаємо нові коди для форми № 1ДФ

27 січня, 2020

Cтаттю взято з газети  "Зарплата та кадрова справа"№2

З 01.04.2020 р. чекаємо зміни в ознаках доходів (є проєкт наказу МФУ «Про затвердження Змін у додаток до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку»).

Так, після змін відображатимуть з ознакою доходу:

  •  «106» — дохід від надання земельної частки (паю) в лізинг, оренду або суборенду (п. 170.1; п.п. 164.2.5 ПКУ). Зараз з такою ознакою відображаємо орендну плату за договором оренди нерухомого майна;
  •  «195» — дохід від надання земельної ділянки сільськогосподарського призначення, майнового паю в лізинг, оренду, суборенду, емфітевзис згідно з п. 170.1 ПКУ (п.п. 164.2.5 ПКУ).
  •  «196» — дохід від надання майна (крім земельної частки (паю), земельної ділянки cільськогосподарського призначення, майнового паю) в оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування) (п.п. 164.2.5 ПКУ).

В описі ознаки доходу «125» не буде згадки про внески за договорами довгострокового страхування життя.

З ознакою «150» будуть відображати суми стипендії, яка виплачується учню, студенту, курсанту військових навчальних закладів, ординатору, аспіранту або ад’юнкту, незалежно від джерел її виплати.

Крім того, буде чітко розмежовано ознаки для фіндопомоги:

  •  «153» — для основної суми фіндопомоги, яка повертається платнику податку;
  •  «197» — для основної суми поворотної фіндопомоги, яку отримує платник податку (зараз також з ознакою «153»; див. «ЗКС», № 7/2019, с. 29).

Якщо зміни набудуть чинності, ми обов’язково їх розглянемо на сторінках газети ближче до строку подання форми № 1ДФ за І квартал 2020 року.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку