Статті

Д

Дві премії в одному місяці: чи можливо?

19 жовтня, 2019
Тема:

Статтю взято з газети "Бухгалтерія: бюджет" №39/2019

Працівникам Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі — Центр СССДМ) нараховується виробнича премія. Чи можна в жовтні 2019 року виплатити, окрім виробничої премії, ще і премію до святкової дати — Дня захисника України?

Так, можна, але з однією умовою — виплата премії до святкової дати (День захисника України) має бути передбачена в положенні про преміювання Центру СССДМ (колдоговорі). Далі — докладніше.

По-перше, п.п. «в» п. 4 постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 та абз. 1 п.п. 4 п. 2 наказу Мінсоцполітики «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування, закладів соціальної підтримки сімей, дітей та молоді і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» від 18.05.2015 р. № 526 (далі — наказ № 526) керівникам Центрів СССДМ надано право затверджувати порядок і розміри преміювання працівників відповідно до їх особистого внеску в загальні результати роботи. Тобто йдеться про виробничі премії. А от про можливість виплати премій до святкових дат, на жаль, не сказано. Однак фахівці Мінсоцполітики в листі від 12.04.2018 р. № 635/0/102-18/281 (див. газету «Бухгалтерія: бюджет», № 45/2018, с. 23) зауважили, що конкретні умови преміювання повинні зазначатися в положенні про преміювання. Положенням може бути передбачено преміювання, в тому числі з нагоди державних та професійних свят, ювілейних дат.

По-друге, кількість премій та їх розмір законодавством не обмежено (втім, таке обмеження може бути встановлено положенням про преміювання, тому обов'язково звіртеся з його вимогами). Єдина умова — преміювання відбувається в межах коштів на оплату праці (абз. 1 п.п. 4 п. 2 наказу № 526).

Людмила Сабадашексперт газети

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку