Статті

Д

Досвід використання програмного комплексу LoGo у Гнідинській сільській раді Бориспільського району Київської області

01 жовтня, 2019

Програмний комплекс LoGo (Local Governance) активно впроваджується місцевими органами по всій Україні. Сьогодні програмами користуються сільські ради Київської та Хмельницької областей, Херсонська міська рада, ОТГ Чернігівської області та ін. Користувачі LoGo виділять багато позитивних змін після впровадження програмного комплексу.

Своїми враженнями щодо використання  LoGo ділиться Гнідинська сільська рада, яка  впровадила програмний комплекс ще у 2017 році. Необхідність впровадження була зумовлена наступними проблемами.

По-перше, реальні дані про платників податків та об’єкти оподаткування Ради не збігалися з даними податкової інспекції, саме тому виникла потреба в програмному забезпеченні, що забезпечить формування аналітичної бази і контроль процесів оподаткування.

По-друге, потрібно було рішення для автоматизації процесів погосподарського обліку, оцифрування даних громіздкої паперової книги, прискорення видачі довідок та формування статистично-аналітичних звітів.

По-третє, був необхідний зручний інструмент для реєстрації місця проживання/перебування осіб та оперативного надання адміністративних послуг жителям громади, а відсутність єдиної бази даних ускладнювала процеси обміну з державними реєстрами.

Впровадження програмного комплексу LoGo Гнідинською сільською радою дало можливість повністю автоматизувати всі ділові процеси територіальної громади, що призвело до наступних позитивних результатів.

«Набагато швидше і якісніше надаються послуги населенню. Звичайно, треба було часу, аби наповнити базу достовірною інформацією, але наразі звіти формуються за лічені хвилини, терміново можна надати будь-яку довідку чи іншу необхідну інформацію щодо платника податку, члена територіальної громади та інше. Потрібно лише регулярно оновлювати базу», - розповідає секретар Гнідинської сільської ради, Валентина Норець.

Серед змін в діяльності сільради з впровадженням комплексу LoGo варто зазначити такі:

  • суттєве зростання надходжень до місцевого бюджету завдяки збільшенню бази платників податків;
  • підвищення ефективності роботи працівників ради завдяки скороченню рутинної ручної роботи (наприклад, зникає потреба ведення паперової  книги погосподарського обліку);
  • оптимізація процесів надання адміністративних послуг;
  • прискорення формування статистично-аналітичних звітів;
  • спрощення обміну з Єдиним державним демографічним реєстром та Державним реєстром виборців.

«Найголовнішим нашим завданням є збір земельного податку та податку на майно відмінне від земельної ділянки, що є левовою складовою бюджету. Після впровадження програмного комплексу LoGo більше ніж у 3 рази збільшилась  кількість платників земельного податку, а саме з 3 500  до 12 200 осіб», - розказує Валентина Михайлівна.

Програмний комплекс LoGo сприяє вирішенню існуючих проблем та створює можливості для досягнення нових цілей. Отримавши позитивні результати в перші роки використання LoGo, Гнідинська сільська Рада на цьому не зупиняється і постійно вдосконалює свою діяльність.

Працівники Ради вказують також ефективну співпрацю з розробниками: постійну підтримку та супроводження програмного комплексу. Законодавчі зміни оперативно вносяться до нових версій LoGo, що забезпечує актуальність програмного забезпечення. Також програмний комплекс постійно вдосконалюється: розширується перелік функціональних можливостей для оптимізації роботи органів місцевого самоврядування.

«Всі питання та зауваження, які виникають під час роботи, оперативно вирішуються програмістами та відповідальними особами, – розказує Валентина Михайлівна. - За будь-якою порадою можливо в телефонному режимі звернутися до спеціалістів, які ввічливо та зрозуміло надають роз'яснення та, за необхідності, вносять зміни до програм».

З програмним комплексом LoGo орган місцевого самоврядування отримує ефективний засіб управління своїми активами. Використовуючи інструменти програмного комплексу, можна визначити проблемні ділянки у роботі і усунути їх, вчасно вживши потрібні заходи, і в цілому покращити умови життя на місцевому рівні.

Для довідки:

LoGo (Local Governance)комплекс сучасних рішень для обліку, контролю та аналізу даних органів місцевого самоврядування. Складається з трьох програм: Погосподарський облік, Місцеві податки з нерухомості та Реєстр територіальної громади. Мета створення LoGo  – автоматизація діяльності органу місцевого самоврядування для підвищення ефективності, якості та прозорості роботи.

Детальніше: https://logo-system.com

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку