Статті

В

Вінки до пам’ятника: чи можна придбати за кошти, передбачені на заходи з благоустрою?

20 травня, 2019

Cтаттю взято з газети  " Місцева рада"№5

 

Чи можна за рахунок коштів, передбачених для здійснення заходів з благоустрою за ТПКВКМБ 6030«Організація благоустрою населених пунктів», придбати вінки для покладання до пам’ятників?

Одразу зазначимо: на нашу думку, так вчиняти не можна. Пояснимо. Згідно зі ст. 1 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» від 06.09.2005 р. № 2807-IV заходи з благоустрою населених пунктів — це роботи щодо відновлення, належного утримання та раціонального використання територій, охорони та організації упорядкування об’єктів благоустрою з урахуванням особливостей їх використання.

Вінки для покладання до пам’ятників належать до обрядових речей, що використовуються:

  •  або на урочистих заходах (наприклад, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, День пам’яті і примирення, день Конституції тощо)
  •  або на траурних заходах (поховання).

Тож придбання вінків для участі у відповідному заході важко назвати благоустроєм.

При придбанні вінків для використання в урочистих заходах доцільно використовувати код ТПКВКМБ 4082 «Інші заходи в галузі культури і мистецтва».

Якщо ж йдеться про участь у траурних заходах з приводу поховання працівника, депутата місцевої ради чи члена виконкому (у тому числі колишніх), то можна також використовувати код ТПКВКМБ 0180 «Інша діяльність у сфері державного управління».

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку