Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Збереження кваліфікаційної категорії при суміщенні (сумісництві) педагогічних посад

Учитель географії має вищу кваліфікаційну категорію (остання атестація проведена у 2021 році). Також він працює як педагог-організатор на 0,5 ставки з 2009 року. Тобто працівник повинен був атестуватися на посаді педагога-організатора ще у 2011 році (у рік проведення атестації за основною посадою). Але працівник у травні 2022 року звільнився, а у вересні 2022 року його знову призначили на посаду педагога-організатора.
​Тобто, вища кваліфікаційна категорія знову поширюється на цю посаду два роки до наступної атестації?

29 травня, 2023
Тема: Освіта

Ольга Малишева, головний спеціаліст відділу змісту освіти,
мовної політики та освіти національних меншин Головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Директорату дошкільної,
шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Міністерства освіти і науки України

Типове положення № 9301 регламентує порядок атестації педагогічних працівників.

Типове положення про атестацію педагогічних працівників, затверджене наказом МОН від 06.10.2010 р. № 930.

Відповідно до п. 3.27 Типового положення № 930 за педагогічними працівниками, які переходять на роботу з одного навчального закладу до іншого, а також на інші педагогічні посади в цьому самому закладі, зберігаються присвоєні кваліфікаційні категорії (тарифні розряди) та педагогічні звання до наступної атестації.

Згідно з нормою, встановленою п. 3.27 Типового положення № 930, у разі довантаження педагогічного працівника годинами на іншій посаді кваліфікаційна категорія також зберігається до наступної атестації.

Враховуючи, що вимогою для присвоєння кваліфікаційної категорії педагогічному працівнику на посаді педагога-організатора є наявність у нього педагогічної освіти за освітнім ступенем магістра (спеціаліста), під час прийняття на роботу на цій посаді (сумісництво чи суміщення) за ним до наступної атестації має зберігатися присвоєна раніше кваліфікаційна категорія.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Присвоєна раніше кваліфікаційна категорія зберігається до наступної атестації, а не два роки. Отже під час прийняття на роботу працівника у вересні 2022 року як педагога-організатора за ним зберігають наявну вищу кваліфікаційну категорію.

Відповідно до п. 3.23 Типового положення № 930 педагогічні працівники, які працюють у навчальних закладах за сумісництвом, атестуються на загальних підставах. І тому під час суміщення працівниками педагогічних посад в одному навчальному закладі їх атестація здійснюється з кожної із займаних посад.

З огляду на зазначене, педагог, який у рік проведення атестації суміщає посади вчителя і педагога-організатора, має атестуватися на кожній з цих посад.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку