Статті

«

«ПРАКТИКА МСФЗ»:
«Головна порада — це відійти від шаблонних рішень, долаючи наслідки широкомасштабного вторгнення, як на тактичному, так і на стратегічному рівні»

28 лютого, 2023
Тема:

Руслан Мазур, солдат, старший бойовий медик роти вогневої підтримки в/ч А 7349,
працівник провідного Екобанку України АБ «Укргазбанк»
 
 

Як складався ваш професійний шлях до війни?

Р. М.: До початку широкомасштабного вторгнення 24 лютого мав 22-річний досвід роботи у фінансовій сфері, практику консалтингу та власного бізнесу. В банківській сфері працював на всіх посадах починаючи від економіста кредитного підрозділу, дилера на Міжбанківському валютному ринку. Тоді, на початку кар’єри, доводилося працювати й інкасатором і робити бухгалтерські проводки, опрацьовуючи платіжні доручення клієнтів. Згодом керував підрозділами кредитування, інкасації та управління малого й середнього бізнесу, залучення корпоративних клієнтів як у приватних банках, так і у великих державних банках. Останнім часом вирішив повернутися до співпраці з Одеським національним економічним університетом, який закінчив у 2020 році із червоним дипломом, та поділитися вже напрацьованим практичним досвідом.

24 лютого зустрів на посаді заступника директора Одеської регіональної дирекції Укргазбанку.

З огляду на освіту, досвід роботи з оцінювання непростих ситуацій у бізнесі та комунікації з представниками великих міжнародних компаній, був упевнений у неминучій ескалації війни та зовсім не здивувався, почувши перші вибухи вранці. Після короткої наради з керівниками підрозділів та мережі, оцінення ситуації повідомив колективу про своє рішення та пішов на пункт збору добровольців.

Кохана дружина та всі троє чудових діток підтримали моє рішення, хоча це не просто їм дається. Ми намагаємося зберігати постійний зв’язок, підтримувати та надихати одне одного! За цей рік був у складі декількох військових частин і військових підрозділів, на момент інтерв’ю я солдат, старший бойовий медик роти вогневої підтримки.

Чи стали у пригоді професійні навички?

Р. М.: Звісно! Знання та вміння аналізувати фінансовий стан, ринкову ситуацію можна використовувати для аналізу тактичної ситуації, SWOT-аналіз — для пошуку сильних і слабких сторін оборони та атаки, навіть щоденні практики продуктивності дають змогу правильно розставити пріоритети та ефективно відреагувати на зміну ситуації. Досвід керування великими колективами дозволяє «непомітно» давати поради командирам підрозділів, які до мобілізації зовсім не мали досвіду управління командами. А військовий підрозділ — це аналог ефективної та злагодженої команди в компанії, на підприємстві.

Чи є у планах після перемоги повернутися у фінансову сферу?

Р. М.: Є, навіть зараз я перебуваю в команді Укргазбанку. Весь час отримую підтримку від неї та керівництва, а також від клієнтів та партнерів банку. Намагаюся комунікувати з клієнтами, тримати руку на пульсі і в разі необхідності допомагати в ухваленні важливих рішень.

Які поради ви могли б дати професійній спільноті зараз?

Р. М.: Головна порада — це відійти від шаблонних рішень, долаючи наслідки широкомасштабного вторгнення, як на тактичному, так і на стратегічному рівні. Головний ресурс держави — це люди! Ми, ті, хто зараз на війні, повинні бути впевнені, що нам є куди повертатися: економіка збережена, керівники всіх рівнів доклали максимум зусиль, щоби зберегти робочі місця та не допустити відтоку працівників разом із родинами за кордон. Тільки наявність у державі достатньої кількості трудових ресурсів дасть нам змогу швидко відновитися після ПЕРЕМОГИ! А ще вірити та бути впевненими в нашій ПЕРЕМОЗІ!

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку