Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Доплата тренерам-викладачам за досягнення вихованців: питання встановлення

Згідно з п. 9 додатка 6 до наказу № 2097 здійснюються доплати тренерам за досягнення вихованців у певних видах змагань. Прошу надати відповіді на такі запитання.
1. Вказано, що доплата належить, до прикладу, за перемогу юніорів у чемпіонаті України, у періоді між чемпіонатам, приблизно протягом року. У ситуації, що склалася цього року, різні види змагань в Україні не проводяться до невизначеного часу. Як бути з доплатою тренеру за перемогу його спортсменів — юніорів у чемпіонаті України у 2021 році?
​2. Зі спортсменом працює 3 тренери. Згідно з таблицею розмір доплати складає 20 %. Якщо ділити на трьох, то виходить неціле число? Чи треба в такому разі округлювати отриманий відсоток доплати?

10 жовтня, 2022
Тема: Спорт

Оксана Левченко, завідувач сектору умов оплати праці департаменту економіки та фінансів Міністерства молоді та спорту

Перш за все слід зазначити, що доплати за досягнення спортсменами високих результатів на головних змаганнях, передбачені для тренерів-викладачів п. 10 додатка 6 до наказу № 20971, виплачуються за кожного спортсмена і за зайняте ним місце, але не за кожне зайняте ним місце, а лише за те одне місце, яке дає найбільший відсоток доплати згідно з таблицею до вищезазначеного пункту.

Наказ Мінмолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097.

Крім того, якщо період виплати доплати не закінчився, а спортсмен вже досягнув результату, який дає право на встановлення його тренеру-викладачу доплати більшого розміру, то цьому тренеру-викладачу встановлюється доплата за цей останній, більш високий результат, а виплата попередньої доплати припиняється. Тобто завжди платимо за вищим результатом.

Тому доплату за перемогу на чемпіонаті України серед юніорів платимо в разі, якщо немає інших, більш високих досягнень (у нашому випадку — досягнень, які дають право на встановлення більшого відсотка доплати).

Що ж робити, якщо наступні змагання такого ж самого рівня в цьому році не проводилися? Фактично спортсмен, за перемогу якого на чемпіонаті України тренер-викладач отримував доплату, залишився діючим чемпіоном, адже нового чемпіона немає — змагання не відбулися. У другому реченні абз. 7 п. 10 додатка 6 до наказу № 2097 зазначено наступне:

ЦИТАТА. «У разі відміни або перенесення таких змагань виплата доплати продовжується, але не більше ніж на один рік».

(друге речення абз. 7 п. 10 додатка 6 до наказу № 2097)

Тобто, якщо протягом року змагання такого ж рівня не буде проведено, тренер-викладач матиме право на виплату йому доплати протягом ще одного року від дати, до якої було встановлено цю доплату. Якщо ж змагання все ж таки із запізненням, але відбудуться, виплата доплати продовжуватиметься лише до першого дня цих змагань.

2. Округлення. Ні, округлювати результат при визначенні розміру доплати не треба. Але тут слід зазначити, що розмір доплати може ділитися не порівну, а, так би мовити, пропорційно особистому внеску тренерів-викладачів, наприклад, 5 %, 5 % і 10 %. Нагадаємо, що доплата встановлюється наказом керівника закладу, в якому зазначаються розмір і терміни її виплати.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку