Статті

«

«БУХГАЛТЕРІЯ: БЮДЖЕТ»:
Обов’язкові медогляди працівників у період воєнного стану: поки що відтермінування немає

Яким документом регулюється порядок проходження медогляду чи звільнення від проходження під час воєнного стану? Чи має право роботодавець відсторонити від роботи при відмові пройти медичний огляд під час воєнного стану?
(лист МОЗ від 21.04.2022 р. № 26-04/17/744/ЗПІ-22//912)

09 травня, 2022

Алла Головкоексперт газети «Бухгалтерія: бюджет»

Скажемо відразу: поки що в період воєнного стану відтермінування проходження попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів та щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року не передбачено.

ДО ВІДОМА. На період коронавірусного карантину п.п. 4 п. 24 постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 тимчасово дозволялося залучення до роботи без проходження відповідного медогляду. Але ця норма втратила чинність 20.09.2021 р. відповідно до постанови КМУ від 13.09.2021 р. № 954.

А аналогічних документів на період воєнного стану поки що не прийнято. Отже, формально всі норми щодо проходження обов’язкових медоглядів діють і в період воєнного стану.

Це значить, що роботодавець зобов’язаний за свої кошти організувати проведення (ст. 169 КЗпП1):

Кодекс законів про працю України від 10.12.1971 р.
  • попереднього (при прийнятті на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба в професійному доборі;

а також

  • щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Схожа за змістом норма міститься і в ст. 17 Закону про охорону праці2По суті, витрати на проведення медоглядів покладаються на замовника — установу, в якій працює особа, яка підлягає обов’язковому проходженню медогляду. Це підтверджує НСЗУ в листі від 10.06.2020 р. № 6444/8-17-20 (докладніше див. у газеті «Бухгалтерія: бюджет», № 30/2020, с. 22).

Закон України «Про охорону праці» від 14.10.1992 р. № 2694-XII.

Бойових дій немає Відповідно, працівники закладів та установ, які розміщені на територіях, де НЕ ведуться воєнні дії, повинні проходити обов’язковий медогляд.

Нагадаємо, що ухилення від проходження обов’язкового медогляду — підстава для відсторонення працівника від роботи. Це передбачено ст. 46 КЗпП і ч. 2 ст. 17 Закону про охорону праці. І на період воєнного стану послаблення в цьому питанні немає. Відсторонення від роботи оформлюється наказом (розпорядженням) роботодавця, з викладенням підстав та строків відсторонення, з яким працівник має ознайомитись під підпис. За період відсторонення зарплата не зберігається.

Бойові дії є Інша справа із закладами та установами, які розміщені на територіях, де ведуться воєнні дії.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! У листі від 21.04.2022 р. № 26-04/17/744/ЗПІ-22//912 (див. с. 21) МОЗ зазначає: на сьогодні заклади охорони здоров’я здійснюють планові заходи з урахуванням вимог наказу МОЗ «Про затвердження Тимчасових заходів у закладах охорони здоров’я з метою забезпечення їх готовності для надання медичної допомоги постраждалим внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України» від 24.02.2022 р. № 374. Заклади охорони здоров’я, які знаходяться на території проведення бойових дій, медичні огляди та інші планові заходи не проводять.

Отже, виходить, що працівники закладів та установ, які розміщені на територіях, де ведуться воєнні дії, повинні проходити обов’язковий медичний огляд, але фактично такої можливості немає, оскільки заклади охорони здоров’я не надають таких послуг. Що робити?

По-перше, відсутність проходження медичного огляду із зазначеної причини не є підставою для відсторонення працівника від роботи. Адже підставою для відсторонення працівника від роботи є саме його ухилення від проходження обов’язкового медогляду (ст. 46 КЗпП і ч. 2 ст. 17 Закону про охорону праці)А в даному випадку працівник не ухиляється від медогляду — він не може його пройти у зв’язку з воєнними діями.

По-друге, не можна і звільнити працівника, оскільки трудове законодавство таких підстав для звільнення не передбачає.

Отже, працівники повинні продовжувати працювати, навіть якщо строки їх медогляду сплили. Маємо надію, що це питання скоро вирішать на законодавчому рівні.

Календар

На цьому тижні
подій немає

Вверх
Закрыть
Замовити зворотній дзвінок
Буде виконано оформлення передплати на обране видання
Телефон
Оформити
Повернутися
Закрыть
Вибачте, на обраний вами період передплата не здійснюється. Для того щоб задати своє питання телефонуйте на наші контактні телефони або скористайтеся формою зворотного зв'язку