Новости

Новий принцип виклику швидкої без прив‘язки до області , - МОЗ України

31.07.2020

Міністерство охорони здоров’я України планує цього року запровадити у роботі екстреної медичної допомоги принцип екстериторіальності, який дозволить бригадам “швидкої” здійснювати виїзди на найближчі виклики без прив’язки до області.
Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов на щоденному брифінгу у четвер, 30 липня.

 “Питання, яке ми хочемо завершити цього року, - це запровадження принципу екстериторіальності. Що він означає? У випадку, якщо машина швидкої допомоги знаходиться поруч з іншою областю, вона зможе виїжджати туди та надавати медичну допомогу”, - сказав він.

За словами міністра, наразі розроблено чіткий алгоритм роботи екстреної медичної допомоги за принципом екстериторіальності. Практично у всіх автомобілях екстреної медичної допомоги встановлені GPS навігатори, які дозволять диспетчеру направляти на виклик найближчу “карету” швидкої без прив’язки до області.

“Ця система опрацьована уже в багатьох областях. І там, де вона на повну запрацювала, ми бачимо суттєве зменшення часу доїзду на відповідний виклик”, - резюмував очільник МОЗ.

За матеріалами МОЗ України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи