Новости

Мала податкова реформа - Закон №466, передбачає щоденне оприлюднення інформації про боржників

28.07.2020

Щоденне оновлення інформації про боржників бюджету – це можливість, надана кожному сумлінному платнику майже миттєво перевірити ділову репутацію свого бізнес-партнера, - звертають увагу в Головному управлінні ДПС у Волинській області.

В електронному сервісі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» на єдиному вебпорталі ДПС оновлення інформації щодо стану розрахунків з бюджетом відбувається в кінці кожного робочого дня за результатами попереднього банківського дня.

«Скористатися цим сервісом може кожен у будь-який час доби, якщо виникла потреба дізнатися більше про потенційного ділового партнера. Тобто, це той інформаційний ресурс, що допомагає  менеджеру ухвалити більш зважене і результативне рішення щодо співпраці з контрагентом. Сервіс винятково важливий для платників податку на додану вартість, оскільки наявність ризикових операцій не дозволяє їм зареєструвати податкову накладну, відтак – претендувати на бюджетне відшкодування», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Водночас керівник волинських податківців підкреслила, що  представникам малого бізнесу теж  вельми буде корисною  інформація про те, чи мають борги перед бюджетом їх компаньйони у підприємницьких справах.

«Державна податкова служба України системно працює над тим, щоб шляхом удосконалення сервісів надати максимум потрібної та корисної інформації кожному платнику незалежно від масштабу підприємницького проекту. Наразі сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера» дозволяє убезпечити сумлінних платників від роботи з недобросовісними партнерами», - підсумувала Світлана Савчук.

Довідково: вимога щоденного оприлюднення інформації про боржників бюджету введена в дію Законом України від 16 січня 2020 року № 466-IX«Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи