Новости

Операції з ввезення та постачання товарів, необхідних для боротьби з COVID-2019 - в податковій декларації з ПДВ

01.07.2020

Фахівці ДПС у Харківській області нагадують, що перелік лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, встановлено постановою КМУ від 20.03.2020 № 224 (із змінами та доповненнями, далі  - Перелік № 224).

В податковій декларації з ПДВ операції з ввезення та постачання на митній території України зазначених товарів, відображаються наступним чином:

  • обсяги операцій з постачання на митній території України товарів, звільнених від оподаткування, вказуються у рядках 5 та 5.1 розділу I «Податкові зобов'язання» податкової декларації з ПДВ.
  • у разі заповнення рядків 5 та 5.1 розділу I «Податкові зобов'язання» декларації з ПДВ,  подається додаток 6 (Д6) «Розрахунок сум податку на додану вартість, не сплачених суб'єктом господарювання до бюджету у зв'язку з отриманням податкових пільг, та/або показників, відповідно до яких підприємства (організації) належать до підприємства (організації) осіб з інвалідністю».

Згідно із Довідником пільг № 98/2, складеним станом на 02 квітня 2020 року, для операцій з постачання товарів, включених до Переліку № 224, застосовується код пільги 14060544.

Нагадуємо, що операції з ввезення на митну територію України та/або операції з постачання на митній території України товарів (в тому числі лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання), необхідних для боротьби з коронавірусною хворобою, визначених у Переліку № 224, звільнені від оподаткування ПДВ (Закон України від 30.03.2020 року №540-IX).

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи