Новости

Мінфін оновив переклад низки МСБО

30.06.2020

Мінфін оприлюднив у новій редакції переклад низки міжнародних стандартів бухгалтерського обліку та їх тлумачення, зокрема:

  • МСБО 8 "Облікові політики, зміни у бухгалтерських оцінках і помилки";
  • МСБО 23 "Витрати по позиках";
  • МСБО 40 "Інвестиційна нерухомість";
  • КТМФЗ 16 "Хеджування чистих інвестицій в закордонну господарську одиницю".

Звертаємо увагу, що згідно з п. 1 ст. 121 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» для складання фінансової звітності  за МСФЗ застосовуються міжнародні стандарти, які викладені державною мовою та офіційно оприлюднені на веб-сторінці центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері бухгалтерського обліку.

Щодо основних змін:

  • поняття «суттєвий» в контексті МСБО 8 потрібно розуміти так, як вона визначена в п. 7 МСБО 1 "Подання фінансової звітності".
  • в п. 14 МСБО 23 додали положення, що при визначено, що норма капіталізації повинна бути середньозваженою величиною витрат за позиками стосовно всіх позик суб'єкта господарювання, що непогашені протягом періоду. Однак суб'єкт господарювання має виключити з цих розрахунків витрати за позиками здійсненими спеціально з метою отримання кваліфікаційного активу допоки, значною мірою, усі заходи, необхідні для підготовки цього активу до передбачуваного використання або реалізації, не будуть завершені. Сума витрат за позиками, капіталізована суб'єктом господарювання протягом періоду, не повинна перевищувати суму витрат за позиками, понесених протягом цього періоду.
  • в оновленому МСБО 40, серед іншого, розширений п. 53, що стосується ситуацій неможливості достовірно оцінити справедливу вартість інвестиційної нерухомості.
  • в КТМФЗ 16 виправили посилання з МСБО 39 на МСФО 9.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи