Новости

Коли учні шкіл та профтехів завершать навчальний рік і отримають свідоцтва – Уряд визначив строки

26.06.2020

Школярі проміжних класів мають завершити навчальний рік до 1 липня, одинадцятих класів – до 31 серпня, а учні закладів профосвіти до 31 липня. Такі строки завершення навчального року у школах та профтехах були визначені 25 червня 2020 року, під час засідання Уряду в Києві. 

“Цього року випускники шкіл і профтехів, які отримують свідоцтва про повну загальну середню освіту, звільняються від ДПА, але мають право її складати за власним бажанням, зокрема у формі ЗНО. Цим рішенням ми впорядкували етапи завершення навчального року, передбачивши час на складання тестів і занесення оцінок за них у свідоцтва як ДПА. Крім того, випускники закладів профосвіти, які також виявили бажання скласти ДПА у формі ЗНО, зможуть своєчасно отримати свідоцтво і диплом”, – зазначила заступниця Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Вона також наголосила, що 25 червня стартувала основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання, яка триватиме до 17 липня. Далі відбудеться додаткова сесія з 24 липня до 10 серпня. Саме через строки додаткової сесії випускники шкіл завершать навчальний рік останніми – впродовж 10 днів після визначення результатів, але не пізніше 31 серпня. 

Зміни у термінах завершення навчального року та видачі свідоцтв про повну загальну середню освіту відбулись через запровадження заходів, спрямованих на протидію поширення хвороби COVID-19.

Нагадаємо, що стихійне лихо внаслідок повені у Закарпатській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій областях є підставою для участі у додатковій сесії ЗНО.

За матеріалами МОН України

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи