Новости

Курорт - 2020: знайомтеся зі ставками туристичного збору Генічеського району

24.06.2020

Фахівці ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі повідомляють про ставки туристичного збору, встановлені рішеннями органів місцевого самоврядування Херсонської області, станом на 15.06.2020 року.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ, на якій діє рішення про встановлення туристичного збору, та тимчасово розміщуються у місцях проживання (ночівлі).

Розмір туристичного збору для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення визначається як відсоток від мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Міська та селищні ради Генічеського району встановили наступні ставки туристичного збору.

Генічеська міська рада (рішення № 1146 від 21.06.2019р.) для внутрішнього та в”їзного туризму за кожну добу тимчасового розміщення особи у місцях проживання (ночівлі) ставка визначена у розмірі  0,12 відсотків ( 5,67 гривень).

Щасливцевська сільська рада (рішення № 1691 від 27.06.2019р.):

  • у місцях проживання (ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,11 відсотків ( 5,20 гривень ),(тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади);
  • у місцях проживання за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,048 відсотків ( 2,27 гривень), (тобто житловий будинок, прибудова до житлового будинку, квартира, котедж, кімната, садовий будинок, дачний будинок, будь-які інші об’єкти, що використовуються для тимчасової ночівлі).

Стрілківська сільська рада (рішення № 1057 від 12.06.2019р.):

  • у місцях проживання(ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,096 відсотків ( 4,53 гривні ), тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади);
  • у місцях проживання (ночівлі) за кожну добу тимчасового розміщення особи ставка визначена у розмірі 0,024 відсотка ( 1,13 гривня ), тобто готелі, кемпінги, мотелі, гуртожитки для приїжджих, хостели, будинки відпочинку, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, пансіонати та інші заклади готельного типу, санаторно-курортні заклади)

З 1 січня 2019 р. змінено порядок справляння туристичного збору, який справляється до розміщення туристів визначеними відповідною місцевою радою податковими агентами.

Відповідно до ПКУ податковими агентами можуть бути:

  • юридичні особи та їх відокремлені підрозділи, ФОП, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі);
  • квартирно-посередницькі організації, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;
  • юридичні особи, які уповноважуються відповідним органом місцевого самоврядування справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідним органом.

Перелік податкових агентів та інформація про них розміщуються та оприлюднюються на офіційному вебсайті сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи