Новости

Заперечення до актів перевірок ГУ ДПС у м. Києві, завершених до запровадження мораторію, можливо подати в електронному вигляді, а їх розгляд можливий за допомогою Skype

26.03.2020

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що Законом України № 533 на період з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 запроваджується мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок

Проте, дія мораторію не розповсюджується на перевірки, завершені по 17 березня 2020 року включно згідно з відповідними наказами на їх проведення.

За результатами таких перевірок контролюючим органом забезпечується оформлення актів (довідок) перевірок та надсилання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень з дотриманням порядку та термінів, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ).

Звертаємо увагу, введення мораторію на проведення перевірок не позбавляє платників податків права подавати заперечення до актів перевірок, завершених до запровадження мораторію, та оскаржувати прийняті за їх результатами податкові повідомлення-рішення.

Проте наголошуємо, що платникам податків, які мають бажання взяти участь у розгляді їх заперечень до акта перевірки та/або наданих додаткових документів, або скарги на податкові повідомлення-рішення, з метою обговорення встановлених під час перевірки порушень, та/або надання додаткових пояснень при такому розгляді, слід врахувати необхідність виконання як контролюючим органом так і всіма громадянами України заходів безпеки, спрямованих на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Тому наголошуємо на доцільності обмеження безпосереднього відвідування податкової та закликаємо розглянути можливість надання додаткових доказів та інформації поштою або в електронному вигляді з використанням електронних сервісів ДПС, зокрема, Електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Скористатись послугами Електронного кабінету можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Зверніть увагу, якщо платник податків виявив бажання особисто приймати участь у розгляді його заперечень, то в умовах карантину це можливо здійснити за допомогою Skype:

  1. Департамент податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування: DPS_ Audit;
  2. Управління адміністрування податків з юридичних осіб та Управління контролю за обігом підакцизних товарів та адміністрування акцизного податку: Zaperechennya
  3. Управління податкових перевірок фізичних осіб та Управління адміністрування податків з фізичних осіб: Dps_ Kpr

Деталі розгляду заперечення будуть повідомлятися платнику відповідно до вимог ПКУ. 

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи