Новости

Держпраці має право накладити штрафи за рішенням суду!

24.03.2020

Фахівці ГУ Держпраці у Херсонській області повідомляють, відповідно до статті 265 Кодесу законів про працю за фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплати заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків роботодавець наражає себе на штраф у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення, а до юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців, які використовують найману працю та є платниками єдиного податку першої — третьої груп, застосовується попередження.

У разі вчинення порушення, передбаченого абзацом другим цієї частини, повторно протягом двох років з дня виявлення порушення — штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення».

Разом з тим, повідомляємо, що відповідно до постанови КМУ від 17.07.2013 № 509 штрафні санкції накладаються не лише за актами інспекційних відвідувань, а і на підставі рішення суду.

Відтак, працівники, які виконували роботу без укладення трудового договору, та встановлення періоду такої роботи чи роботи на умовах неповного робочого часу в разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, в установі, організації та довели факт трудових відносин у судовому порядку, мають право звернутися до територальних органів Держпраці з відповідною копією ухвали суду, з метою притягнення недобросовістного роботодавця до відповідальності.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи