Новости

Держпродспоживслужба пропонує відмінити заборону на здійснення надання послуги з лікувально-профілактичної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветпрепаратами

20.03.2020

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжує вживати всіх необхідних заходів для забезпечення належного рівня епідемічного та епізоотичного благополуччя в країні та проводити профілактичні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Разом з тим, до служби почали надходити масові звернення громадян, громадських організацій, інших суб’єктів господарської діяльності з наріканнями, що під заборону, введену постановами Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на  території України коронавірусу  COVID-19» та від 16 березня 2020 р. № 215 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211» потрапили заклади ветеринарної медицини з надання послуг у сфері лікувальної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами.

Враховуючи, що така ситуація може спричинити виникнення і розповсюдженню особливо небезпечних інфекційних захворювань серед домашніх та сільськогосподарських тварин, а також сприяти спалахам хвороб, спільних для людей і тварин, Держпродспоживслужба звернулася з пропозицією до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства ініціювати на засіданні Уряду внесення змін до зазначених постанов в частині відміни заборони на здійснення надання послуги з лікувально-профілактичної допомоги тваринам, оптової, роздрібної торгівлі ветеринарними препаратами.

З прийняттям таких змін будуть виконані державні функції щодо забезпечення належного ветеринарно-санітарного та епізоотичного благополуччя в Україні.

За матеріалами Держпродспоживслужба 

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи