Новости

Роз’яснення щодо здійснення регулярних спеціальних перевезень в умовах карантину

20.03.2020

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 р. № 215):

  • установлено  з 12 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р. на усій території України карантин;
  • заборонено з 12 год. 00 хв. 18 березня 2020 р. до 3 квітня 2020 р.:
  • регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів автомобільним транспортом у приміському, міжміському внутрішньообласному і міжобласному сполученні (крім перевезення легковими автомобілями);

Разом з тим, відповідно до пункту 13 Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від від 18.02.1997 р. № 176 (зі змінами і доповненнями) (далі – Правила) перевезення пасажирів автобусами залежно від режиму їх організації можуть бути регулярними, регулярними спеціальними та нерегулярними.

При цьому, постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» заборони щодо здійснення регулярних спеціальних перевезень пасажирів автомобільним транспортом не встановлено.

Відповідно до пунктів 13, 45-50 Правил регулярні спеціальні перевезення:

  • організовуються  для перевезення  працівників  підприємств,  установ  та   організацій, учнів, студентів та інших організованих груп пасажирів;
  • здійснюються відповідно умов, зазначених у паспорті маршруту, та на підставі договору, згідно з яким   автомобільний перевізник   надає підприємству,  установі  та  організації,  яка виступає замовником послуг,  послуги  з  перевезення  організованої групи пасажирів за певним   маршрутом   і   визначеним розкладом   руху,   протягом передбаченого договором строку.

Таким чином, на даний час допускається перевезення пасажирів – працівників підприємства, установи, організації за спеціальними регулярними перевезеннями, організованими відповідно до пунктів 13, 45-50 Правил.

Зважаючи на запроваджений на території України  карантин, а також з метою захисту здоров’я громадян, такі перевезення слід здійснювати з урахуванням обмежень кількості пасажирів в одному транспортному засобі – до 10 чоловік в автобусі, що здійснює перевезення пасажирів. Вказані перевезення рекомендується здійснювати із використанням засобів індивідуального захисту, призначених для протидії COVID-19.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи