Новости

НСЗУ розпочала прийом пропозицій про укладення договорів зі спеціалізованими закладами

11.02.2020

В Україні триває активна підготовка до впровадження з 1 квітня 2020 року Програми медичних гарантій. НСЗУ розпочала прийом пропозицій про укладення договорів про медичне обслуговування населення зі спеціалізованими медичними закладами.

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) 10 лютого 2020 року розпочала приймати пропозиції закладів, що надають екстрену, вторинну, третинну, паліативну медичну допомогу та медичну реабілітацію про укладення договорів за програмою медичних гарантій у 2020 році.

Укладення договору з НСЗУ - це обов'язкова умова для отримання коштів від держави. Адже з 1 квітня 2020 року субвенції не буде.

Після закінчення прийому всіх пропозицій, будуть розраховані орієнтовні ціни договорів, відповідно до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2020 році.

Прийом пропозицій буде тривати до 28 лютого. Пропозиція подається через електронний майданчик SmartTender.  Інструкція, як це зробити, тут.

Т.в.о. Голови НСЗУ Оксана Мовчан наголосила: "Трансформація системи охорони здоров'я триває. Наступний етап - спеціалізовані медичні заклади. На оплату медичних послуг у Державному бюджеті передбачено 72 млрд грн. Це – майже 64% загальної суми коштів, виділених на систему охорону здоров'я".

За її словами, на сайті НСЗУ опубліковано оголошення про початок прийому пропозицій про укладення договору з НСЗУ. Вже подано перші пропозиції. Станом на 12 год. 11 лютого, вже подано 284 пропозиції від закладів з різних областей.

Загалом станом на 11 лютого 2020 року в Україні до укладення договорів з НСЗУ (за усіма показниками) готові 87,20%  спеціалізованих закладів. У ТОП-5 областей: Полтавська, Кіровоградська, Херсонська, Вінницька, Черкаська.

Довідково

Програма медичних гарантій – перелік та обсяг медичних послуг та ліків, які гарантуються населенню та оплачуються з державного бюджету на основі єдиних національних тарифів.

Проект програми медичних гарантій затверджений Кабінетом Міністрів України. Програма розроблена на основі таких критеріїв, як потреба пацієнтів у медичних послугах, результативність методів лікування, захист пацієнта від катастрофічних (надмірних) витрат на охорону здоров’я, а також з урахуванням принципу нейтральності бюджету, або реалістичності – обсяг коштів на програму має відповідати запланованим тарифам та кількості послуг, які будуть надані. Одним з принципів розробки програми медичних гарантій є пріоритизація. Міністерство охорони здоров’я затвердило наказ про пріоритетні напрями розвитку сфери охорони здоров’я на 2020- 2022 роки. Ці напрями були враховані в програмі медичних гарантій.

Детальна інформація про усі пакети медичних послуг є в посібнику щодо контрактування з НСЗУ в 2020 році за посиланням. У путівнику є специфікація та обсяг послуг, типи тарифів, особливості контрактування, підстави та умови надання послуг, порядок оплати та ін.

За матеріалами Урядовий портал

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи