Новости

Який термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи ФОП – платником ЄП, який отримав доходи як фізична особа?

11.02.2020

Фахівці ДПС у м. Києві інформують, що у разі отримання фізичною особою підприємцем – платником  єдиного податку доходів, які не є результатом здійснення його господарської діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим кодексом України (далі - ПКУ) для платників податку - фізичних осіб (п. 177.6 ст. 177 ПКУ).

А саме, платник податку – фізична особа зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податку на доходи фізичних осіб за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року – до 1 травня року, що настає за звітним (п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 ПКУ).

При цьому, фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.

За матеріалами ГУ ДПС у м. Києві

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи