Новости

Як платники податків повідомляють контролюючі органи про суми податків та зборів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг

10.02.2020

Як платники податків повідомляють контролюючі органи про суми податків та зборів, не сплачених до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг (у т. ч. за 12 місяців 2019 року)?

Згідно з п.п. 16.1.6 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків зобов’язаний подавати контролюючим органам інформацію, відомості про суми коштів, не сплачених до бюджету в зв’язку з отриманням податкових пільг (суми отриманих пільг) та напрями їх використання (щодо умовних податкових пільг – пільг, що надаються за умови використання коштів, вивільнених у суб’єкта господарювання внаслідок надання пільги, у визначеному державою порядку).

Порядок обліку сум податків та зборів, не сплачених суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1233 (далі – Порядок № 1233).

Постановою Кабінету Міністрів України від 31 жовтня 2018 року № 891 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 р. № 1233», яка набрала чинності 01.01.2020, внесено зміни до Порядку № 1233, згідно з якими суб’єкт господарювання, що не сплачує податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, веде облік сум таких пільг та відображає інформацію про суми податкових пільг у податковій звітності, що подається контролюючому органу у строки, встановлені ПКУ.

Крім того, виключено додаток до Порядку № 1233, згідно з формою якого складався звіт про суми податкових пільг (далі – Звіт) та подавався суб’єктом господарювання за три, шість, дев’ять і дванадцять календарних місяців за місцем його реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

Враховуючи зазначене, платники, що не сплачують податки та збори у зв’язку з отриманням податкових пільг, повідомляють контролюючі органи про суми таких пільг за 12 місяців 2019 року шляхом подання Звіту за місцем своєї податкової реєстрації протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового періоду.

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ: 10.02.2020 - останній день подання Звіту про суми податкових пільг за 2019 рік.

Починаючи з 01 січня 2020 року інформація про суми податкових пільг відображається у податковій звітності відповідного податку чи збору, що подається контролюючому органу у строки, встановлені ПКУ.

За матеріалами «ЗІР: категорія 129.02»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи