Новости

Сплата ЄСВ членами фермерського господарства за себе: які символи рахунків використовуються?

05.02.2020

Які символи рахунків використовуються для зарахування в контролюючих органах ЄСВ, сплаченого членами фермерського господарства за себе?

Згідно з п. 1 Додатка до Порядку відкриття аналітичних рахунків для обліку операцій по виконанню бюджетів в системі Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Державної казначейської служби України від 27.12.2013 № 217 (у редакції наказу Державної казначейської служби України від 04.12.2019 № 341), символ звітності (рахунку) відповідає коду класифікації доходів бюджету і кодується згідно із Довідником відповідності символу звітності коду класифікації доходів бюджету, затвердженим наказом Державної казначейської служби України від 28.11.2019 № 336.

При перерахунку єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ) символ рахунку (цифри з дев’ятнадцятої по двадцять першу літерно-цифрового номеру рахунку) відповідає категорії платника ЄСВ.

Відповідно до п. 51 ч. 1 ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) починаючи з 01.01.2018 членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах, визначено платниками ЄСВ.

Такі платники зобов’язані сплачувати за себе ЄСВ, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ (абзац третій частини восьмої ст. 9 Закону № 2464).

Інформація стосовно символів рахунків для зарахування в органах ДПС ЄСВ розміщена на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Реєстри» за посиланням.

Так, у разі сплати ЄСВ страхувальниками за себе (крім осіб, які беруть добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування) використовується символ рахунку – «204».

Враховуючи вищевикладене, для зарахування в контролюючих органах ЄСВ, сплаченого членами фермерського господарства за себе, використовується символ рахунку – «204».

За матеріалами «ЗІР: категорія 201.04»

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи