Новости

У Мінсоцполітики назвали середній розмір субсидії та пільги на ЖКП за жовтень

07.11.2019

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за жовтень становить 539 грн, при цьому розмір пільги – 418 грн.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко на тематичному брифінгу для представників ЗМІ.

“Міністерство соціальної політики планово входить в новий опалювальний сезон. Нарахування пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, незалежно від дати початку опалення домівок, відбувається з 15 жовтня. Уже зараз ми нараховуємо ці види допомоги за жовтень. Якщо говорити в середньому, то розмір субсидії по Україні становив 539 грн, а пільги – 418 грн”, - підкреслив Віталій Музиченко.

За словами заступника Міністра, тепла погода в Україні дозволить зекономити одержувачам пільг та субсидій: “Зважаючи на те, що нарахування виплат все одно здійснюється з 15 жовтня, а опалення ввімкнули пізніше, - люди зможуть зекономити до 200 грн за місяць”.

Віталій Музиченко підкреслив, що з 1 жовтня в Україні стартувала монетизація пільг – коли люди отримують ці виплати “живими грошима”. З урахуванням механізму монетизації субсидій, яка стартувала на початку 2019 року, в українців з’явиться більше стимулів для економного споживання ресурсів і більше можливостей економії – оскільки зекономлені гроші з пільг та субсидій “можна покласти собі у кишеню”.

“В проекті бюджету на 2020 рік на програму субсидій закладено близько 47 млрд грн. Цієї суми вистачить на всіх, кому потрібна державна допомога для оплати житлово-комунальних послуг”, - резюмував Віталій Музиченко.

За матеріалами Мінсоцполітики

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи