Новости

НБУ посилив вимоги до застави за кредитами для екстреної підтримки ліквідності

11.10.2019

Національний банк України з метою мінімізації кредитних ризиків за кредитами екстреної підтримки Національним банком України ліквідності банків установив додаткові вимоги до наданих банком кредитів, майнові права за якими надаються в заставу Національному банку України.

Зокрема, Національний банк матиме право не приймати в забезпечення за кредитом екстреної підтримки майнові права за кредитним договором банку з юридичною особою, якщо вона має прострочену заборгованість у інших банках та майнові права за кредитним договором із фізичною особою, якщо вона має прострочену заборгованість більше ніж на 7 днів у інших банках.

Відповідні зміни до Положення про екстрену підтримку Національним банком України ліквідності банків затверджено постановою Правління Національного банку від 04.10.2019 № 119.

Нагадаємо, у грудні 2016 року Національний банк як кредитор останньої інстанції запровадив новий інструмент екстреної підтримки ліквідності платоспроможних банків – Emergency liquidity assistance (ELA). Кредити ELA призначені виключно для покриття тимчасового дефіциту ліквідності банку, коли банки вичерпали інші джерела підтримки ліквідності, зокрема на міжбанківському кредитному ринку та за стандартними інструментами рефінансування НБУ.

За матеріалами НБУ

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи