Новости

ФОП припиняє діяльність: для зарахування страхового стажу необхідно звернутись до органів ПФУ

10.10.2019

Фахівці ПФУ в Рівненській області звертають увагу, період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності з 2004 року зараховується до страхового стажу за даними звітності, поданої до органів Пенсійного фонду України.

За період до 01 січня 2011 року вчасно не подані звіти щодо сум нарахованих внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування подаються до Фонду лише за результатами перевірки, здійсненої за заявою платника (постанова правління Пенсійного фонду України від 03.12.2013 року №25-2).

Відповідно до Закону України від 15.05.2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» фізична особа – підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, у зв’язку з чим подання звітності до органів Пенсійного фонду України стає неможливим.

Для зарахування страхового стажу страхувальнику необхідно звертатися в органи Пенсійного фонду України за місцем реєстрації до подання заяви про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

Календарь

На этой неделе
событий нет

Вверх
Закрыть
Заказать обратный звонок
Будет выполнено оформление подписки на выбранное издание
Телефон
Оформить
Вернуться
Закрыть
Извините, на выбранный вами период подписка не осуществляется. Для того чтобы задать свой вопрос звоните на наши контактные телефоны или воспользуйтесь формой обратной связи